Stranačke aktivnosti     | 05.01.2022. 19:06 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte Tuzlanskog kantona

FENA Saopćenje

Član Predsjedništva Demokratske fronte -

Mahir Mešalić (DF): Vlada TK mora podnijeti ostavku, nadamo se da će SDP prekinuti saradnju s Kukićem

 

Klub zastupnika Demokratske fronte u Skupštini Tuzlanskog kantona pozdravlja uvedene sankcije od strane Sjedinjenih Američkih država Miloradu Dodiku, Mirsadu Kukiću i Milanu Tegeltiji. 

 

Pozivamo Vladu TK i ministre u Vladi TK da podnesu nepozivu ostavku nakon što je vodeća ličnost koalicije vlasti SDP, PDA, NS, SBB i HDZ na TK gosp. Mirsad Kukić (PDA) stavljen na crnu listu State Departmenta.

 

Klub zastupnika Demokratske fronte saglasan je sa ocjenom ambasadora SAD-a u BiH da Mirsad Kukić predstavlja egzistencijalnu prijetnju po suverenitet BiH, obzirom na uočene razmjere kriminala i korupcije koju je proizveo Kukić.

 

Smatramo da djelovanje aktuelne Vlade TK koju čine PDA, SBB, SDP i tzv. Naša stranka ugrožava vladavinu prava, te ubija vjeru javnosti u demokratske institucije vlasti i prosperitet građana Tuzlanskog kantona.

 

Pozivamo Socijaldemokratsku partiju Bosne i Hercegovine (SDP) da shodno postojećoj situaciji prekine sve koalicione i druge političke odnose sa Mirsadom Kukićem i njegovim dugogodišnjim partnerima iz SBB-a, kao i na formiranje nove parlamentarne većine koja neće biti opterećena s ličnostima koje se nalaze na crnoj listi State Departmenta.

 

Mahir Mešalić, predsjednik Kluba zastupnika DF-a u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte Tuzla

Saopćenje za javnost Demokratske fronte TK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu