Bosna i Hercegovina     | 08.11.2021. 14:42 |

Vlada TK pružila podršku Univerzitetu u Tuzli

FENA Saopćenje

TUZLA, 8. novembra (FENA) - Pokretanje konkretnih aktivnosti na uređenju i izgradnji Kampusa Univerziteta u Tuzli bila je tema današnjeg sastanka delegacija Vlade Tuzlanskog kantona i Univerziteta u Tuzli.

Radi se o generacijskom projektu i strateškom opredjeljenju Vlade Tuzlanskog kantona, a imajući u vidu dugoročni značaj ovog projekta, Vlada je danas pokazala odlučnost da se realizacija ovog projekta uozbilji.

- To je dugotrajni projekat, na kojem zasnivamo razvoj. Jasno smo kazali da Vlada čvrsto stoji iza ovog projekta i drago nam je da je ta pružena ruka danas prihvaćena - kazao je premijer TK Kadrija Hodžić.

Rektorica Univerziteta Nermina Hadžigrahić naglasila je odlučnost da se krene s konkretnim planovima i realizacijom aktivnosti kako bi se Kampus Univerziteta u Tuzli doveo u funkciju u kojoj i treba biti, ističući da od 2010. godine, kada je Univerzitet preuzeo Kampus, do danas nije bilo dovoljno sinergije.

Kako je rečeno, do sada je napravljen idejni projekat, kojeg treba revidirati i na osnovu toga raditi na drugom dijelu izrade dokumentacije.

Danas je razgovarano i o korištenju jednog manjeg dijela ovog prostora, u kojem je već smještena Jedinica za podršku MUP-a TK, a u koji se planira i smještaj Policijske uprave Tuzla i Policijske stanice Istok, saopćeno je iz Vlade TK.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona prisustvovala obilježavanju Dana općine Teočak

Vlada TK utvrdila kriterije raspodjele 2.1 milion KM za podršku sportu

Ambasador Reilly u TK: Putna infrastruktura, obrazovanje i zdravstvo u fokusu djelovanja Vlade TK

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel