Stranačke aktivnosti     | 29.10.2021. 09:50 |

Priopćenje za javnost Naše stranke Mostar

FENA Saopćenje

Naša stranka Mostar: Mostarski Čovićev i Izetbegovićev sporazum doveo je do ovog što imamo danas

Bakir Izetbegović danas je izjavio kako SDA i HDZ neće sami voditi pregovore o izmjeni Izbornog zakona. Tim povodom reagovao je Gradski odbor Naše stranke Mostar.

„Želimo podsjetiti javnost na 'Politički sporazum o načelima Izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH' koji su potpisali Bakir Izetbegović i Dragan Čović u Mostaru u junu prošle godine uz asistiranje predstavnika međunarodne zajednice. To je bio uvod u ovo što se događa danas. Taj sporazum je u priču o Izbornom zakonu uveo podjelu po etno vjerskom principu i kroz virtualne izborne jedinice omeđene ratnim linijama podijelio grad Mostar i pripremio teren za daljnju podjelu države Bosne i Hercegovine. Bakir nije mogao odoliti sirenskom zovu Dragana Čovića, pogotovo zbog činjenice da su tim sporazumom u očima javnosti priskrbili dio zasluga za povratak izbora u Mostar koje u potpunosti pripadaju Irmi Baraliji. Vapaj Izetbegovića da ne može sam ući u novi dogovor sa Čovićem pokušaj je animiranja građanski orijentiranog dijela opozicije da mu pruže ruku spasa od daljnjeg srljanja u etnoteritorijalnu podjelu zemlje. Jedini način da se izvuče jest da pregovore u potpunosti prepusti građanski orijentiranim strankama. U Mostaru ih je u potpunosti isključio lažno se predstavljajući kao i zastupnik njihovih interesa. Sad neka isključi sebe i ako mu je uistinu stalo do cjelovite Bosne i Hercegovine neka bude uvjeren da je niko ne može bolje zastupati od građanskih političkih opcija.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Priopćenje za javnost Naše stranke Mostar

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu