Bosna i Hercegovina     | 01.08.2020. 17:04 |

Skopljak: Prerani odlazak Bukvarevića nenadoknadiv gubitak za BiH i TK (VIDEO)

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 1. augusta (FENA) - Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona  Fahrudin Skopljak oprostio se od federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića, koji je preminuo 29. jula na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. 

- Duboko nas je potresla vijest da je nas Salko izgubio bitku sa ovom opakom bolešću.
Meni je čast što danas mogu reći da je Salko bio moj prijetelj i sto mogu posvjedočit da je bio istinski patriota ove države i častan čovjek - rekao je Skopljak na komemoraciji Salki Bukvareviću u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli. 

Skopljak ističe da je Bukvarević posljednjih 30 godina svog života posvetio odbrani domovine i izgradnji i jačanju njenih institucija, te da je na tome radio istrajno, hrabro, nenametljivo, zbog čega je njegov prerani odlazak sa ovog svijeta nenadoknadiv gubitak za BiH, TK, a posebno za SDA, jer je SDA bila prepoznatljiva po Bukvareviću, a posebno tuzlanska SDA.

- U Vladi FBiH je vodio najteži resor ali je radeći taj posao uvijek bio miran i staložen i ima neke simbolike u tome sto je njegov zadnji ovodunjalučki put bio Marš mira u Srebrenicu. Borio se za prava žrtava rata i ovodunjalučki put završio odajući počast žrtvama genocida u Srebrenici - istakao je.

Navodi da je Bukvarevićev rad u državnim institucijama besprijekoran, ali da je obavljao i važniji posao od toga. Odgojio je dvoje divne djece i izveo ih na pravi put.

-Svi znamo kakav je Salko insan bio i danas su nam osjećaji pomiješani, osjaćamo tugu sto nas je napustio i ponosni smo sto smo ga poznavali. Crni labude, molim Svevišnjeg da te smjesti u jato Dženetskih ptica, a da porodici da snage i sabura u ovim trenucima velike kušnje - zaključio je Skopljak.

Pogledajte http://fena.ba/video/4775

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1Vofw_jQ_YbY1CjsK_4rotV2mSjzpYaA4?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu