Bosna i Hercegovina     | 01.04.2020. 16:20 |

Podrška IK Sarajevo Publishing učiteljima i nastavnicima u vanrednim okolnostima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1.aprila (FENA) -Izdavačka kuća „Sarajevo Publishing“ je uporedo s početkom realizacije online nastave stavila na raspolaganje školama i prosvjetnim radnicima sve elektronske materijale, kako bi im olakšali postojeće stanje i online izvođenje nastave, saopćeno je iz ove izdavačke kuće.

U saopćenju se ističe da su nastavnicima za novi model rada bili naročito važni materijali u elektronskoj formi, koje bi prilagođavali i dijelili s kolegama i učenicima.

„Sarajevo Publishing“ je tako učinio dostupnim udžbenike u elektronskoj formi, audio fajlove, prezentacije, nastavne filmove i dodatni pomoćni materijal. Svi sadržaji su dostupni na obrazovnom portalu i učitelji nastavnici im, bez ograničenja, mogu pristupiti nakon registracije na www.obrazovniportal.ba.

 Iz ove izdavačke kuće pozivaju učitelje i nastavnike da se pridruže i u kreiranju novih materijala, koji će biti dostupni svim prosvjetnim radnicima, te da  pošalju informacije o tome na koji način rade u vanrednim uvjetima, ali i šta bi im bio koristan materijal, na čijoj bi se pripremi radilo, saopšteno je iz IK “Sarajevo Publishing”.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zelenski pozvao da se Ukrajini pošalju dodatni sistemi protivzračne odbrane

Iz Ammana ispraćen konvoj humanitarne pomoći Islamske zajednice u BiH upućen u Gazu

Johnson: Zastupnički dom razmatrat će američku pomoć Izraelu i Ukrajini kao odvojeni zakon

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu