Stranačke aktivnosti     | 15.01.2020. 14:01 |

Saopćenje za javnost Socijaldemokrata BiH

FENA Saopćenje

Socijaldemokrate BiH podržavaju zajednički nastup probosanskih stranaka na lokalnim izborima u Srebrenici 

Socijaldemokrati u  borbi za bolju i pravedniju Bosnu i Hercegovinu kao državu ravnopravnih naroda i građana, smatraju da je zaštita prava na povratak jedn od temeljnih preduvjeta na tom putu, te dijeleći uvjerenje da je ključni korak ka procesu obnove povjerenja suočavanje sa prošlošću, osuda ratnih zločina i borba protiv negiranja genocida.

U skladu s navedenim smatramo da zajednički nastup probasanskih stranaka za načelnika Srebrenice u borbi protiv nacional-šovinističkih politika, politika segregacije i diskriminacije, ali i svakog oblika djelovanja koje ugrožava drugog i drugačijeg po osnovu etničke ili vjerske pripadnosti je jedan od ključnih faktora i veoma važan za očuvanje ideje povratka kao i opstanka na navedenom području. 

Socijaldemokrate BiH podržavaju Deklaraciju i zajednički nastup probosanskih stranaka na lokalnim izborima u Srebrenici, te okupljeni oko ove ideje preuzimamo obavezu da doprinesemo ostvarenju usaglašenih ciljeva. 

https://youtu.be/UbKmz2CBBtA 

Vjerujemo da samo zajedničkim snagama možemo ideju sprovesti u djelo, što bi u konačnici doprinijelo iskoraku u bolju budućnost za sve generacije koje Srebrenicu smatraju svojim domom. 

FESTIVAL DEMOKRATIJE: U petak Izborna konferencija Gradske organizacije SDBiH Tuzla 

Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine prerastaju u ozbiljan politički subjekt. Nakon Osnivačke skupštine i četiri mjeseca rada koja su iza nas, Socijaldemokratama BiH na prostoru BiH je pristupilo više od pet hiljada građana.  

U petak u hotelu Mellain, preko 230 delegata iz 22 Mjesne organizacije SDBiH Tuzla će birati rukovodstvo Gradske organizacije, poštujući mišljenje svakog pojedinca. Na Izbornoj konferenciji birati će se predsjednik, te Gradski i Nadzorni odbor.
Da smo na pravom putu govori i podatak da je u Tuzli pristupilo oko 1700 osoba, što nam daje novi podstrek i vjetar u leđa kada je u pitanju borba za svakodnevno osiguranje boljeg života građana Tuzle, TK i BiH. 

https://youtu.be/sMdm-FQioN8 

Nakon Brčkog i Zenice, te Banovića, Srebrenika i Kladnja u TK, Tuzla će biti četvrta organizacija koja će formirati svoju Gradsku organizaciju u Tuzlanskom kantonu.  Izborne konferencije u ostalim opštinama i gradovima TK održati će se do početka februara, od kojih možemo izdvojiti Živinice (22.01.2020.), Gradačac (26.01.2020.) i Lukavac (27.01.2020.).

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SD BiH

Saopćenje za javnost SDBiH

Saopćenje za javnost Socijaldemokrata BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu