Stranačke aktivnosti     | 05.04.2020. 09:09 |

Saopćenje za javnost Socijaldemokrata BiH

FENA Saopćenje

Klub nezavisnih zastupnika Socijaldemokrata BiH (SDBiH) u Zastupničkom dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine poziva gospodina Fadila Novalića, predsjednika Vlade FBiH da građanima FBiH objasni kojim kriterijima se Vlada FBiH vodila prilikom određivanja iznosa sredstava gradovima i općinama radi saniranja posljedica pandemije virusom Covid 19. Ova odluka je još jedna u nizu onih koje potvrđuju da ovoj vladi nisu svi građani isti. Građani Tuzle i TK su navikli na već uobičajene metode diskriminacije kada je raspodjela javnih prihoda u pitanju, ali ovoga puta diskriminacija dobija novu dimenziju.

Pitamo se da li Vlada možda zna nešto što ni medicinski stručnjaci ne znaju? Možda je virus opasniji u nekim općinama ili gradovima nego u drugim. Ovdje se, ipak, po ko zna koji puta radi o mnogo opasnijoj stvari. Opasnijoj i od previše spominjanog virusa. Ovdje se radi o najgrubljim oblicima diskriminacije. Odluka o raspodjeli sredstava ne slijedi nijedan princip ni matematike, zdrave logike, ali ni morala koji bi, barem u ovim trenucima, ako već dosad nije, trebao biti osnovni princip djelovanja.

Pozivamo gospodina Fadila Novalica, bez ikakve namjere da ukazujemo na političke ili etničke motive kojima se Vlada rukovodila, jer za razliku od njih Covid 19 ne pravi etničku, političku, geografsku ili bilo kakvu drugu razliku među ljudima, da odmah povuče ovu besramnu diskriminirajucu odluku, ali i da obrazloži kriterije za donošenje iste.

  

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom