Stranačke aktivnosti     | 25.12.2019. 15:44 |

Saopćenje za javnost GDSBiH

FENA Saopćenje

Građanska demokratska stranka BiH ističe da je Dejtonski mirovni sporazum objavljen na bosanskom ,hrvatskom ,srpskom i engleskom jeziku da bi ga dobro razumio i poštovao svaki naš građanin, naši susjedi i sve članice OUN. Definisano je Opštim Mirovnim sporazumom  da je cjelovita i nedjeljiva , nezavisna,suverena i demokratska BiH ,članica UN,ključna za mir i stabilnost  u zemlji i regionu.

Susjedima  Bosne i Hercegovine je to sasvim jasno.

Pojedini predstavnici njihovih vlasti  nažalost  oglašavaju se  sa potpuno neprihvaljivim interpretacijama Dejtona i svojim izjavama i politikama mješaju se u unutrašnje odnose u BiH i narušavaju dobrosusjedske odnose.

To se ponavlja posebno kada jača politički dijalog i politički konsenzus u BiH i kada se otvaraju nove mogućnosti za ubrzaniji razvoj naše zemlje i njenih  unutrašnjih i euroatlanskih integracija. Povod se nalazi, u ovom trenutku, u konsolidaciji rada  PS BiH,formiranju VM BiH i Programu reformi Predsjedništva BiH upućenog u NATO.Naročito u Programu reformi koji je obavezujući za rad  svih nadležnih  institucija Bosne i Hercegovine.Programu koji je  posvećen  ekonomskim i socijalnim reformama i poboljšanju standarda građana ,kao i integracionih procesa na putu naše zemlje u EU i NATO kroz  poštivanje  Ustava BiH i realizaciju važećih zakona i preuzetih  međunarodnih obaveza. 

Vrijeme je da se stvarni kreatori i garanti Dejtonskog mirovnog sporazuma i OUN odrede prema očiglednom nepoštivanju Sporazuma od strane susjednih država.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

GDS uputio poziv Schmidtu da 11. juli proglasi za Dan žalosti u BiH

Spahić: Hanuka se u BiH dočekuje sa radošću

Saopćenje za javnost GDS-a BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu