Bosna i Hercegovina     | 20.12.2019. 18:03 |

Ajnadžić podijelio paketiće mališanima romskog naselja na Gorici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. decembra (FENA) - Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić danas je zajedno sa saradnicima i predstavnicima Udruženja "Kali Sara - Romski informativni centar" posjetio prostorije Mjesne zajednice "Crni vrh - Gorica" gdje je upriličena dodjela paketića za romsku djecu s područja Centra koja pohađaju osnovnu školu.

Ajnadžić je prisutnima uputio iskrene čestitke sa željom za dobrim zdravljem i srećom, a mališane romskog naselja obradovao novogodišnjim paketićima.

- Općina godinama, u okviru svojih mogućnosti, pomaže romsku zajednicu na području Centra. Realizacijom mnogobrojnih aktivnosti nastojimo poboljšati položaj romske nacionalne manjine. Želimo i dalje, zajedničkim nastojanjima, postizati nove uspjehe u uključivanju Roma u sve segmente društvenog života, ali i omogućiti im potpunu ravnopravnost, pružanje jednakih mogućnosti po pitanju obrazovanja, zapošljavanja kao i u ostvarenju kulturnih i manjinskih prava - istakao je Ajnadžić.

Za potpuni doživljaj i zabavu pobrinuli su se predstavnici Centra kulture i mladih Općine Centar koji su za mališane pripremili predstavu i Djeda Mraza.

Predstavnici Udruženja "Kali Sara - Romski informativni centar" zahvalili su Ajnadžiću i dodali da je Općina Centar jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja je iskazala podršku romskoj populaciji, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu