Sport     | 26.11.2019. 19:14 |

Sarajevo - Održana radionica Be Inspired u projektu o parasportu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. novembra (FENA) - Radionica Be Inspired, kao nastavak aktivnosti u projektu „Socijalna integracija kroz parasport - Parainspired!“, koji  finansira Evropska unija u IPA II Programu prekogranične saradnje Srbija - Bosna i Hercegovina 2014.-2020., održana je u Sarajevu u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, saopćio je taj komitet.

Program podržavaju Ministarstvo za evropske integracije Vlade Republike Srbije i Direkcija za evropske integracije Bosne i Hercegovine.

Program radionice Be Inspired kreiran je u skladu s prethodno realiziranim projektnim aktivnostima iz kojih je nastao i priručnik „Vodič kroz parasport“ te su predavači koji su ujedno i autori priručnika učesnicima prenijeli vrijedna znanja i viještine u oblasti parasporta.

Učesnici radionice bili su i partneri projekta iz općine Inđija u Srbiji, koji su zajedno s trenerima parasportista iz Sarajeva, Tuzle, Zenice i ostalih gradova u BiH razmijenili iskustva te samim tim podstaknuli prekograničnu saradnju u oblasti parasporta.

- Radionica je jedna u nizu aktivnosti projekta Parainspired te nam predstoje posjete simpoziju i radionici koja će biti organizirana u Inđiji, na kojoj će učestvovati i treneri parasportista iz Bosne i Hercegovine. Naše je zadovoljstvo ispričati priču „majstora“ parasporta te ćemo i dalje nastaviti aktivno raditi na promociji naših parasportista organizacijom promotivnih treninga i posjeta sportskim klubovima u prekograničnom području - izjavila je Aela Ajdinović, koordinatorica projektnog tima Olimpijskog komiteta BiH.   

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Predstavnici FAZUOI na radionici o otkrivanju i gonjenju počinilaca rodno zasnovanog nasilja

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

LDA Mostar organizira radionicu za mlade poduzetnike

Promo

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine 

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti