Bosna i Hercegovina     | 15.11.2019. 15:48 |

Neophodno intenzivirati rad na predmetima privrednog kriminala i korupcije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. novembra (FENA) - Vršilac dužnosti glavnog tužioca Federalnog tužilaštva Tihomir Jurko i federalni tužilac Slavo Lakić te glavna kantonalna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo Sabina Sarajlija razgovarali su danas o potrebi intenziviranja rada na predmetima privrednog kriminala i korupcije.

Cilj sastanka je pružanje stručne i organizacione pomoći Federalnog tužilaštva  u unapređenju efikasnosti u radu na predmetima organiziranog kriminala i korupcije, kao i praćenje i kontrola dinamike u postupanju i njihovom rješavanju.

Poseban akcenat stavljen je na predmete visoke i srednje korupcije, a Jurko je istaknuo da će Federalno tužilaštvo pružati svaki vid pomoći kantonalnim tužilaštvima u Federaciji u cilju intenziviranja rada na rješavanju predmeta organiziranog kriminala i korupcije.

Sva kantonalna tužilaštva u Federaciji sačinila su planove rješavanja predmeta koji se odnose na krivična djela korupcije i organiziranog kriminala, uz naznake svih mjera i aktivnosti na unapređeniz Federalnog tužilaštva FBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Donesena osuđujuća nepravosnažna presuda za bivšeg načelnika Kalesije

Glavni federalni tužilac se sastao s Murizom Memićem i Ifetom Feragetom

Federalno tužilaštvo - Upozorenje građanima i institucijama povodom pandemije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu