Bosna i Hercegovina     | 18.03.2020. 15:08 |

Federalno tužilaštvo - Upozorenje građanima i institucijama povodom pandemije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. marta (FENA) - Federalno tužilaštvo FBiH preduzelo je sve mjere u skladu sa preporukama i odlukama nadležnih organa u Federaciji BiH i donijelo Odluku o organizaciji rada u vrijeme trajanja nesreće u Federaciji BiH, saopćeno je iz tog tužilaštva.

Povodom trenutne epidemiološke situacije u Bosni i Hercegoini i svijetu, te uzimajući u obzir činjenicu da se situacija u vezi sa virusom COVID-19 svakodnevna mijenja, Federalno tužilaštvo upozorava na neophodnost striktnog poštivanja svih naredbi i propisa koje provode nadležni organi.

- Federalno tužilaštvo ovim putem upozorava građane i sve druge institucije i pravna lica, kao i odgovorne osobe u pravnim licima da se bezuslovno pridržavaju propisa i naredbi koje provode nadležni organi u cilju sprečavanja i suzbijanja virusa, te da suprotno tome čine krivična djela koja mogu biti sankcionisana - ističe se u saopćenju.

Istovremeno, Federalno tužilaštvo pozvalo je korisnike društvenih mreža kao i predstavnike pojedinih online i štampanih medija na odgovorno ponašanje, primjereno aktuelnoj situaciji.

- Posebno upozoravamo korisnike društvenih mreža da se krajnje odgovorno ponašaju, s obzirom na to da su se počele pojavljivati lažne poruke o koronavirusu, koje izazivaju strah i paniku među stanovništvom, te apelujemo na građane i predstavnike pojedinih online i štampanih medija da ne dijele nepouzdane i neprovjerene informacije - navodi Federalno tužilaštvo u saopćenju za javnost.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U najvećoj razotkrivenoj prevari u historiji SAD-a ukradeno više od 280 milijardi dolara

Pandemija promijenila živote više od 40 posto Nijemaca

Prvi put od početka pandemije, Kina dozvoljava ulazak turistima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo