Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 06.08.2019. 09:40 |

Huremović potpisao ugovor o saradnji FENA-e i iranske novinske agencije (VIDEO)

FENA

TEHERAN, 6. augusta (FENA) – Generalni direktori Federalne novinske agencije (FENA) i Iranske novinska agencija (IRNA) Elmir Huremović i Seyed Zia Hashemi potpisali su u Teheranu sporazum o saradnji dvije agencije.  

Kako je predviđeno sporazumom, saradnja vodećih agencija u BiH i Iranu ogledat će se kroz razmjenu vijesti i drugih sadržaja, a sve u cilju bolje informiranosti građana obje zemlje, kao i jačanja saradnje i prijateljstva između Islamske Republike Iran i Bosne i Hercegovine.

Izražena je i spremnost na saradnju kroz uzajamne posjete, kao i razmjenu iskustava u oblastima tehničkog, uredničkog i stručnog usavršavanja te turističke promocije dvije države.

-Za nas je međunarodna saradnja izuzetno važna, kako za razvoj i kvalitet naših servisa, tako i za pozicioniranje FENA-e, a time i države BiH, na svjetskoj sceni. U tom kontekstu, ostvarena je i saradnja s IRNA-om, kao jednom od vodećih novinskih agencija u Aziji. Posebno me raduje što će, zahvaljujući ovom sporazumu, mediji i javnost generalno u Iranu, imati priliku bolje upoznati BiH – istakao je Huremović, koji na poziv iranske vlade boravi u posjeti toj zemlji.

Osim potpisivanja sporazuma i jačanja saradnje s iranskom novinskom agencijom, direktor FENA-e je u Teheranu imao niz drugih susreta, uključujući razgovore u državnim ministarstvima vanjskih poslova i kulture ove azijske države.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/3245

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1tHhno6rhh9ftpxDbMyn16QfxssfCh3g8?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Najave događaja za 09.04.2024. godine (utorak)

Najave događaja za 08.04.2024. godine (ponedjeljak)

Najave događaja za 08.04.2024. godine (ponedjeljak)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu