Stranačke aktivnosti     | 05.08.2019. 14:06 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nisvet Jusić:  USK će biti primjer jednakih šansi za sve građane

“Skupština USK je u nekoliko navrata prihvatala prijedlog zaključka kojim se od menadžmenta Doma zdravlja Bužim tražilo da ambulante porodične medicine stavi u funkciju i time približi usluge primarne zdravstvene zaštite građanima.

Logično je da ljekar i medicinski tim dođu u ambulantu na terenu, a ne da svi građani moraju odlaziti u centralni objekat do istog tog ljekara. Ono što me posebno motiviralo da uporno otvaram ovo pitanje je činjenica da u svim općinama USK rade ambulante porodične medicine, a na području općine Bužim to nije bio slučaj.

Ne prihvatam da se nešto može u jednoj lokalnoj zajednici, a u drugoj ne. Cilj je u funkciju staviti sve ambulante porodične medicine po mjesnim zajednicama. Ohrabruje činjenica da se počelo raditi na ovom problemu. Čestitam menadžmenu Doma zdravlja Bužim i očekujem da dovrše ovu aktivnost,” izjavio je Nisvet Jusić, zastupnik Nezavisnog bloka u Skupštini Unsko-sanskog kantona nakon što je u realizaciju krenula njegova inicijativa o uspostavljanju sistema jednakih uslova za pristup primarnoj zdravstvenoj zaštiti svim građanima Bužima, kao što je to slučaj u ostatku ovog kantona.

Podsjećamo da je temeljno načelo Nezavisnog bloka društvo jednakih šansi te da su država i donosioci odluka u sistemu zakonodavne i izvršne vlasti upravo najodgovorniji sloj društva koji je u ovom slučaju imao obavezu osigurati pristup primarnoj zdravstvenoj zaštiti u USK po jednakim uslovima.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu