Stranačke aktivnosti     | 17.12.2022. 19:44 |

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

FENA Saopćenje

Nezavisni blok smatra nedopustivim i šokantnim saznanja da se u Sarajevu desio slučaj pedofilije u osnovnoj školi i da je osuđenom nastavniku-pedofilu omogućeno da plati kaznu i vrati se i radi u školi. Ovaj slučaj mora poslužiti svima nama da razobličimo anomalije u sistemu i da onemogućimo nadalje da se ikad i ikome nešto slično ponovi.

“Zastrašujuće zvuči saznanje da se ovaj slučaj desio i skrivao od javnosti godinama. Posebno se mora utvrditi odgovornost rukovodstva škole koje je ovu osobu vodilo na neplaćenom odsustvu i čuvalo mu mjesto, nakon što se formalni sudski postupak završi. Kakvo mi društvo imamo kad ovakvi ljudi mogu i sistemu štititi ovakve osobe i za to imati očito političke zaštitnike? Pa selektor je u Australiji dobio zatvor i doživotnu zabranu bavljenja poslom za slične stvari, još prema punoljetnim osobama, a mi se u Sarajevu i BiH ovako odnosimo prema ovoj pojavi. Očekujem da Vlade i ministarstva na kantonalnom, federalnom i državnom nivou odmah se oglase o ovakvoj pojavi, osude odgovorne, i smjene zaštitnike ovakvih slučajeva…'', izjavila Razija Mujanović, legenda bh. sporta i potpredsjednica Nezavisnog bloka.

Press služba

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Šepić o izmjenama Izbornog zakona BiH: Trebamo rješenja po standardima evropskih zemalja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu