Svijet     | 10.05.2019. 12:01 |

Zamjenik kineskog premijera Liu He u Washingtonu na konsultacijama o carinama

FENA Internet

WASHINGTON, 10. maja (FENA) - Kineski zamjenik premijera Liu He doputovao je u četvrtak u Washington na 11. krug ekonomskih i trgovinskih konzultacija na visokoj razini s američkom stranom.

Liu je novinarima rekao da je iskreno došao u Washington, te se u trenutnim posebnim okolnostima nada racionalnom i otvorenom dijalogu s američkom stranom.

Liu je također član političkog ureda Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i šef je kineske strane u ekonomskim pregovorima  Kine-SAD.

Kina smatra da povećanje carinskih tarifa nije rješenje problema, rekao je Liu, ističući kako je to štetno za Kinu, Sjedinjene Države i cijeli svijet, prenosi Xinhua.

Prije  konsultacija u Washingtonu Kina je objavila da će poduzeti nužne protumjere ako SAD nastave s planovima za podizanje carina na uvoz iz Kine.

U izjavi objavljenoj u srijedu glasnogovornik kineskog Ministarstva trgovine rekao da Sjedinjene Američke Države namjeravaju podići carine s 10 posto na 25 posto za 200 milijardi dolara vrijedan uvoz iz Kine. Glasnogovornik je rekao da eskalacija trgovinskih napetosti nije u interesima oba naroda ni ljudi iz cijelog svijeta i Kina duboko žali zbog toga. Ako se carinske mjere SAD-a provedu, Kina će trebati poduzeti nužne protumjere.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Blinken izrazio zabrinutost kineskom podrškom ruskoj vojsci

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Američki Senat odobrio zakon kojim bi TikTok mogao biti zabranjen u Americi

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu