Bosna i Hercegovina     | 18.03.2019. 12:54 |

Radionica u projektu 'Čista rijeka Bosna'

FENA Saopćenje

DOBOJ, 18. marta (FENA) - "Čistiji i atraktivniji sliv rijeke Bosne kroz aktivnosti Akcione grupe" naziv je radionice koju će Rotor organizacija za razvoj turizma regije održati 19. marta u Zenici.

Fokus radionice je na aktivnostima Eko-turističke Akcione grupe "Za čistiji sliv rijeke Bosne" u 2019. godini i formiranju Timova Akcione grupe u partnerskim lokalnim zajednicama: Ilidža, Centar Sarajevo, Ilijaš, Visoko, Kakanj, Zenica, Žepče, Zavidovići, Maglaj, Doboj Jug, Doboj, Modriča i Šamac.

Radionica će biti održana u okviru projekta "Čista rijeka Bosna", čiju prvu fazu je finansirala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Implementator projekta je Rotor-organizacija za razvoj turizma regije, a implementacija aktuelne faze projekta traje do kraja 2019., uz podršku partnerskih gradova/opština/općina u slivu, Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica i Federalne uprave civilne zaštite.

Projekat "Čista rijeka Bosna" uz pomoć interaktivne mobilne aplikacije CRB bazira se na identifikovanju, i uklanjanju manjih nelegalnih odlagališta čvrstog otpada u gradovima/opštinama/općinama koje se nalaze u dolini rijeke Bosne i uz glavnu putnu saobraćajnicu, kao i na animiranju stanovništva i institucija da doprinesu poboljšanju stanja životne sredine u slivu rijeke, saopćeno je iz Rotor organizacije za razvoj turizma regije.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Uspostavljanje Timova Akcione grupe u Visokom i Ilijašu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel