Bosna i Hercegovina     | 24.05.2019. 13:03 |

Uspostavljanje Timova Akcione grupe u Visokom i Ilijašu

FENA Saopćenje

DOBOJ, 24. maja (FENA) - Predstavnici Akcione grupe "Za čistiji sliv rijeke Bosne" podržali su uspostavljanje timova Akcione grupe u Visokom i Ilijašu.

Uz predstavnike lokalnih uprava, komunalnih preduzeća, civilne zaštite, škola, komunalne inspekcije, ekoloških i ribolovnih udruženja, vatrogasnih društava i mjesnih zajednica, započet je zajednički rad na jačanju ekoloških i turističkih aktivnosti u lokalnim zajednicama, saopćeno je iz ROTOR organizacije za razvoj turizma regije.

Podrška stvaranju boljeg ekološkog, turističkog i društvenog ambijenta u lokalnim zajednicama je cilj kojem će težiti timovi Akcione grupe. Raznovrsne aktivnosti timova će animirati stanovništvo i institucije da stave u funkciju neiskorištene ljudske i tehničke resurse za poboljšanje kompletnog ambijenta, koji je važan za stanovništvo i za buduće turiste.

Do kraja godine planirani su: eko kampanja, snimanje eko-turističkog filma, kampanja "Odgovorni ribar" sa uređenjem i proglašenjem najuređenijeg ribolovnog revira u dolini rijeke, promocija aplikacije za prijavu divljih deponija, animiranje predstavnika dijaspore za uključenje u aktivnosti timova Akcione grupe, selekcija i promocija kulturnih i turističkih manifestacija, i apliciranje projekta postavljanja eko-video nadzora u lokalnim zajednicama.

Akciona grupa "Za čistiji sliv rijeke Bosne" sastavljena je od partnerskih lokalnih zajednica: Ilidža, Centar Sarajevo, Ilijaš, Visoko, Kakanj, Zenica, Žepče, Zavidovići, Maglaj, Tešanj, Doboj Jug, Doboj, Modriča, Šamac, zatim JU Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, Federalne uprave civilne zaštite, Republičke uprave civilne zaštite i ROTOR organizacije za razvoj turizma regije.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Radionica u projektu 'Čista rijeka Bosna'

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije