Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje

Može SDA kupiti poslanike, ali ne ideju Nezavisnog bloka da se suprotstavi korumpiranom režimu i kupljenim poslanicima 

Povodom napisa u medijima da je troje poslanika koji su izabrani sa listi Nezavisnog bloka formiralo nekakav klub u Parlamentu Federacije BiH, Predsjedništvo Nezavisnog bloka, kao jedini ovlašteni predlagač ovakvih odluka i stavova o mogućim koalicijama nikada nije donio takvu odluku. Naprotiv, nakon što se razotkrilo učešće pojedinih poslanika u dobijanju tendera od javnih kompanija koje kontrolira SDA, te djelovanju suprotno Statutu i odlukama rukovodstva, Nezavisni blok je iz svog članstva isključio Elmedina Volodera, a Eldin Vrače nikada nije ni bio član NB-a, nego predsjednik Snage centra iz Zenice. Što se tiče poslanice Dženane Hodžić, ona je javno dosada govorila suprotno, uvjereni smo da će se uskoro otkriti i njeni motivi, te će nakon ovoga o njenom daljnjem statusu, odrediti organi Nezavisnog bloka.

Očito da ulazimo u fazu kada aktuelni režim pokušava da opstane na sve načine, vrši pritisak, kupuje poslanike, ali SDA niti bilo ko neće kupiti ideju Nezavisnog bloka da se suprotstavi korumpiranom režimu i kupljenim poslanicima. Nezavisni blok će službeni stranački stav o predstavnicima Nezavisnog bloka u Parlamentu Federacije i budućem predstavljanju proslijediti parlamentarnim službama.    

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.