Bosna i Hercegovina     | 24.01.2019. 14:00 |

Otežano prometovanje i na cestama Posavske županije

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 24. siječnja (FENA) - Snježne padaline prouzročile su otežano prometovanje cestama i na području Posavske županije.

Cestovni promet se odvija bez zastoja na 22 km regionalnih cesta. Temperatura kolnika je -2°C, dok je izmjerena visina snijega na asfaltnom kolniku 2 cm, a visina snijega pored kolnika 30 cm.

Ministarstvo prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Županije Posavske organiziralo je zimsko održavanje regionalnih cesta na teritoriju županije koje vrši poduzeće "Ceste" d.d. Mostar T.I. Orašje, izvijestili su iz tog ministarstva.

Angažirana su 4 univerzalna vozila (ralice i posipači) na čišćenju snijega s kolnika te vozila za ophodnju cesta. Osigurane su dovoljne količine soli i rizle protiv stvaranja poledice na cestama, izvršeni su pripremni radovi, zaštitne mjere protiv stvaranja poledice, snježnih nanosa i obilježavanje ruba kolovoza.

Iz spomenutog ministarstva apeliraju na vozače da poštuju vremenske uvjete i koriste obveznu zimsku opremu u skladu sa stanjem na cestama.                                    

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Na Banjalučkoj berzi promet 78.575,31 KM

Promet na Sarajevskoj berzi 193.836,40 KM

Na Banjalučkoj berzi promet 5,9 miliona KM

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu