Bosna i Hercegovina     | 11.12.2018. 13:08 |

Počelo novogodišnje dekorisanje većih sarajevskih ulica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. decembra (FENA) - Ekipe preduzeća "Park" montažom svjetlosnih dekorativnih elemenata na sajle koje se nalaze između zgrada u dijelu ulice Maršala Tita od spomenika "Vječna vatra" do trga ispred BBI centra započele su ukrašavanje i kićenje sarajevskih gradskih ulica i trgova povodom nastupajućih novogodišnjih i vjerskih praznika.

Postavljanje dekorativnih elemenata u centralnom dijelu grada, koji će nakon montaže biti priključeni i na elektro mrežu, radnici "Park"-a vrše pomoću auto-korpi, jer se sajle nalaze na visini većoj od 10 metara.

Nakon postavljanja dekorativnih elemenata u ulici Maršala Tita, prigodnim dekorativnim elementima bit će ukrašen i dio ulice Ferhadija, kao i pješačka zona pored Velikog i Malog parka.

Svjetlosne dekorativne elemente radnici "Park"- a narednih dana postavit će i na stubove javne rasvjete na svim većim raskrsnicama u ulicama Maršala Tita od Marijin dvora, zatima Zmaja od Bosne, u Bulevaru Meše Selimovića, te Džemala Bijedića, odnosno sve do Stupa i nazad uz saobraćajnicu, u oba pravca.

Na istim lokacijama i na desetine krošnji većih stabala bit će okićene svjetlosnim dekorativnim zavjesama.

Prilikom montaže, novogodišnji ulični dekor bit će priključen i na elektro mrežu javne rasvjete, a plan je da radovi na terenu budu završeni do polovine naredne sedmice. Već oko 20. decembra kompletan praznični dekor će, svaki dan,  tokom noćnih sati, odnosno prilikom uključenja javne rasvjete biti pušten u funkciju i svijetlit će sve do isključenja u jutarnjim satima.

Praznični dekor većih sarajevskih ulica u funkciji će biti svaku noć od 20. decembra, pa sve do 15. januara 2019. godine. U drugoj polovini januara dekorativni elementi bit će isključeni, demontirani i uklonjeni.

Dekoracija sarajevskih ulica povodom novogodišnjih praznika neće se u bitnoj mjeri razlikovati u odnosu na prethodne godine, jer ni ove godine nisu obezbijeđena finansijska sredstva za kupovinu novih dekorativnih ukrasa ulica glavnog grada BiH, saopćeno je iz KJKP "Park".

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Stanari u akciji čišćenja zajedničkih prostorija, za primjer ostalima

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel