Servisne informacije     | 01.05.2024. 13:54 |

Duga kolona vozila od Tarčina ka Bradini i do Konjica

FENA Saopćenje, Foto/ BiHAMK

SARAJEVO, 1. maja (FENA) - Duga kolona vozila i dalje je na autoputu A-1, od Tarčina ka Bradini. Kolone vozila su i na magistralnom putu od Bradine ka Konjicu - navode iz Informativnog centra BIHAMK-a. 

U većem dijelu zemlje saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu, a do kraja dana očekuje se kiša, pa iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most)  saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

U toku su sanacioni radovi na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic, Tuzla-Kalesija (u naselju Miljanovci), Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima: Gradina, Bosanska Gradiška, Prisika, Kamensko i Osoje pojačan je intezitet putničkih vozila na izlazu iz  Bosne i Hercegovine. Na graničnim prelazima Izačić i Rača kolone vozila su na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža do 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika).  Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Zbog međunarodnog praznika rada 1. maja, sutra veče do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini - navode iz Informativnog centra BIHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

 Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost uz rijeke Savu i Bosnu i na putu Konjic-Jabanica

Na pojedinim dionicama u centralnim i istočnim krajevima vidljivost smanjena zbog magle

Završen uviđaj saobraćajne nezgode kod mjesta Brezovo Polje, saobraća se usporeno

Promo

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa

Poziv na panel-diskusiju u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli