Sport     | 24.11.2018. 12:02 |

Košarka - Prvakinje BiH gostuju u Trebinju

FENA Saopćenje

 

BANOVIĆI, 24. novembra (FENA) - Prvakinje BiH u košarci, ŽKK RMU Banovići, u 3. kolu bh. prvenstva za košarkašice idu u goste novajlijama u ovom takmičenju, ekipi Trebinja 03. Utakmica se igra u SD „Miloš Mrdić“ danas od 16:30 sati.

Trebinjke još nisu upisale svoju prvu pobjedu u najvišem rangu takmičenja. Pred ovom mladom ekipom je težak zadatak jer se na terenu trebaju suprotstaviti iskusnoj ekipi Banovićanki, koje su u prve dvije prvenstvene utakmice protivničke koševe napunile sa 205 poena.

Budući da su košarkašice ŽKK RMU Banovići apsolutne favoritkinje ove sezone, njihov trener ni najmanje ne sumnja u pobjedu u Trebinju.

- Uz dužno poštovanje prema ekipi iz Trebinja i njihovom treneru koji jako dobro radi svoj posao, mislim da naša pobjeda na njihovom terenu uopšte nije upitna. I ovu utakmicu ću iskoristiti da minutažu podijelim mlađim igračicama kojima su neophodne utakmice „u nogama“, kako bi mogle dati značajan doprinos timu u jačim utakmicama i onim koje igramo u WABA ligi - rekao je uoči odlaska u Trebinje Goran Jurčenko.

Osim susreta u najjužnijem gradu naše zemlje, u ovom kolu utakmice će odigrati i Orlovi i Čelik, Željo i Play Off, Jedinstvo i Sloboda, te Mladi Krajišnik i Rudar.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

WABA1 Liga: Kadetkinje Jumpera upisale pobjedu i poraz, Banovićanke oba poraza

Jurčenko: Naučili smo lekcije iz WABA lige, fokus na osvajanju Kupa i Prvenstva

Šćekić nova igračica RMU Banovići

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu