Bosna i Hercegovina     | 21.11.2018. 14:16 |

MFS-EMMAUS poslao humanitarnu pomoć u Burkinu Faso

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. novembra (FENA) - Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus danas je poslao brodski kontejner humanitarne pomoći za Burkinu Faso, afričku zemlju koja slovi za jednu od najsiromašnijih na svijetu.

Roba koja se šalje prikupljena je od građana BiH koji su svoju odjeću i obuću donirali u MFS-EMMAUS-ove humanitarne kontejnere postavljene u Gračanici, Tuzli, Srebreniku, Živinicama i Odžaku, kao i roba donirana od Bingo Doo.

Pomoć se sastoji i od školskog pribora, tekstila te ostalih potrebština.

- Zemlja koja spada među najsiromašnije u svijetu već nekoliko godina dobija pomoć iz naše zemlje od čestitog i vrijednog naroda Bosne i Hercegovine kao i naše dijaspore. Ovo je treći kontejner humanitarne pomoći koji šaljemo za Burkinu Faso od 2014. godine kada smo i započeli sa projektom. Pored toga svake godine prikupljamo stipendije za školovanje djece u Burkini Faso, koje iznose samo 30 KM za školsku godinu, tako smo ove godine prikupili novac za stipendiranje  1673 djece u četiri škole, što je ukupno 4.667 stipendija od 2014. godine - saopćeno je iz EMMAUS-a.

Najveći donatori stipendija su kao i proteklih godina Medžlis Islamske zajednice Srebrenik, Medžlis Islamske zajednice Gradačac, Udruženje studenata “Plavi leptir” Sarajevo, Džemat Nur Han Zenica, a u velikoj mjeri za prikupljanje stipendija angažovali su se i pojedinci, građani BiH te bh. dijaspora.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

MFS-EMMAUS postavio kamen-temeljac za izgradnju kuće Nuri Zekić

Malonogometna reprezentacija beskućnika BiH otputovala na SP

Promocija interkulturalnog dijaloga kroz provedbu projekta 'Budimo promjena'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu