Servisne informacije     | 11.11.2018. 14:36 |

Pojačan promet vozila na granici prema Hrvatskoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. novembra (FENA) - Na graničnim prijelazima Orašje, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, odnosno na ulazu u Republiku Hrvatsku, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. 

Iz BIHAMK-a podsjećaju da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

 Danas se izvode radovi na asfaltiranju u mjestu Lješevo na regionalnom putu R-445 Podlugovi-Visoko. Na ovoj dionici saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se na alternativne pravce: autoput A-1 Podlugovi-Visoko, kao i regionalni put Podlugovi-Breza-Prhinje-Gračanica-Visoko i obratno.

Radovi na ugradnji uređaja za brojanje prometa danas se izvode na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Trnovo (na području Stupa). Za vrijeme izvođenja ovih radova saobraća se jednom trakom- naizmjenično. 

Iako su vremenski uvjeti povoljni za ovo doba godine, iz BIHAMK-a podsjećaju vozače da zakonska odredba obaveznog posjedovanja zimske opreme stupa na snagu 15. novembra.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Završen uviđaj saobraćajne nezgode kod mjesta Brezovo Polje, saobraća se usporeno

BIHAMK - Duge kolone vozila na više graničnih prijelaza

BIHAMK-Tokom dana se očekuje pojačan intezitet vozila, naročito na prilazima većim gradskim centrima

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine