Servisne informacije     | 08.10.2018. 14:17 |

U Bosni sutra oblačno, u Hercegovi umjerena naoblaka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - U Bosni će sutra prijepodne biti oblačno. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti.

U Hercegovini umjerena naoblaka. Od sredine dana prema večernjim satima izgledni su i slabi lokalni pljuskovi.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stepeni Najviša dnevna temperatura većinom između 16 i 22, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U Sarajevu veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12 stepeni, a najviša dnevna oko 18.

U Bosni je danas bilo oblačno s kišom i pljuskovima. U Hercegovini je preovladavalo malo do umjereno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi u Hercegovini su registrovani u poslijepodnevnim satima.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 7 stepeni, Bihać i Ivan-sedlo 17, Gradačac, Jajce, Sanski Most i Sarajevo 18, Banja Luka, Bijeljina, Brčko i Srebrenica 19, Bugojno, Livno i Zvornik 20, Prijedor 21, Doboj i Zenica 22, Trebinje 24, Grude i Stolac 25 i Mostar 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije