Bosna i Hercegovina     | 08.05.2024. 14:05 |

Delić i Alić u posjeti udruženju 'Koraci nade' u Tuzli

FENA Saopćenje, Foto/ Federalno ministarstvo rada i socijalne politike

TUZLA, 8. maja (FENA) - Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić u pratnji Fadila Alića, resornog ministra u Vladi Tuzlanskog kantona, posjetio je danas udruženje "Koraci nade" u Tuzli.

Udruženje "Koraci nade" pruža neprocjenjivu podršku djeci i osobama s invaliditetom, kao i njihovim porodicama. Kroz različite programe i usluge, udruženje omogućava korisnicima da razvijaju svoje potencijale i postižu veću samostalnost.

Neki od programa i usluga koje udruženje pruža su edukativne radionice i aktivnosti prilagođene potrebama djece s višestrukim teškoćama u razvoju su fizička terapija i rehabilitacija, psihološka podrška za korisnike i njihove porodice, te savjetovanje i informisanje o pravima i mogućnostima koje mogu ostvariti osobe i djeca sa invaliditetom.

- Važnost podrške koju ovo udruženje pruža ne samo svojim korisnicima, nego i lokalnoj zajednici, a samim tim i cijelom društvu ne može se precijeniti. Ona ne samo da olakšava svakodnevni život osobama s invaliditetom, već i pruža podršku njihovim porodicama, pomažući im da prevaziđu izazove s kojima se susreću i postignu zdravu funkcionalnost porodice. To je za nas kao društvo od neprocjenjive važnosti -  kazao je tokom posjete Delić.

Delić i Alić su izrazili punu podršku udruženju "Koraci nade" i istakli važnost njihovog rada za zajednicu, te ih upoznali s mogućnostima podrške koje mogu ostvariti sa kantonalnog i federalnog nivoa vlasti. Ovo udruženje, kao pružatelj socijalnih usluga prepoznaje i Zakon o socijalnim uslugama u FBiH koji Ministarstvo ove godine nastoji provesti kroz zakonske procedure usvajanja što će Koracima nade i drugim sličnim organizacijama omogućiti stabilno programsko finansiranje iz federalnog, ali i kantonalnih budžeta, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Delić predstavnicima najuspješnijih kompanija predstavio koncept jesenjeg sajma zapošljavanja

Delić: U obraćanju Cvijanović dominantan bio pokušaj da se skrene pažnja s genocida i Srebrenice

Delić povodom Svjetskog dana sigurnosti i zdravlja na radu posjetio Tehnološki fakultet i Zep-ING

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli