Stranačke aktivnosti     | 26.09.2018. 20:33 |

Saopćenje za javnost Saveza za pobjedu

FENA Saopćenje

Ljudi koji su na čelu sadašnje vlasti u Republici Srpskoj žive u strahu i taj svoj strah pokušavaju izliječiti tako što plaše narod, kazao je večeras na tribini Saveza za pobjedu u Brodu kandidat SzP za predsjednika RS Vukota Govedarica.

On je poručio da će nakon pobjede na izborima nova vlast raditi suprotno od toga.

„Govedarica ne širi strahove. Ja ih, zajedno sa mojim prijateljima razbijam. To nije moj ljudski karakter i politički kredo,  to se nalazi u karakteru ovoga koji živi u strahu i koji ga liječi tako što plaši ovaj narod“, naveo je Govedarica.

On kaže da je upoznat sa pokušajima  Saveza nezavisnih socijal demokrata da u Brodu zastrašuju građene RS pričama da će, ako za predsjednika bude izabran kandidat SzP , zaposleni u Rafineriji Brod ostati bez posla.

„ To nema nikakve veze sa zdravom pameću i to je tipična laž u stilu ove stranke i njenog šefa“, kazao je Govedarica, naglašavajući  da će učiniti sve da se stvore uslovi da Rafinerija radi punim kapacitetom.

Dragan Čavić, nosilac liste Narodnog demokratskog pokreta za NS RS iz IJ 3, je rekao da se u Srpskoj pod hitno treba sprovesti reforma obrazovanja, jer smo, poručuje on, postali zemlja koja ima najviše menadžera, a koja je uprkos tome najsiromašnija u Evropi.

„Danas kada pitate studenta koliko je ostalo do završetka školovanja kaže dvije ili tri rate, a niko više i ne spominje, niti ispite, niti semestre. Potpuna reforma je neminovna i moramo odmah sada početi stvarati informatičko društvo. Namjera nama da je u reformi obrazovanja od prvog razreda uvedemo informatičko obrazovanja“, kazao je Čavić.

Milenko Ristić, nosilac liste PDP-a za PD PS BiH, rekao je da je nedopustivo da javna preduzeća budu najveći gubitaši i teret budžetu.

"Zato, umjesto podobnih na čela javnih preduzeća moraju stati sposobni ljudi. Oni koji znaju svoj posao i koji se prema istom domaćinski odnose", kazao je Ristić.

Zoran Vidić nosilac liste SDS za NS RS iz IJ 4 je poručio da nakon pobjede SzP na izborima  vlast niko neće dijeliti građane na lojalne i nelojalne.

„Ujedinićemo srpski narod i jedino tako ujedinjeni možemo pokrenuti ekonomski točak i vratiti mladim ljudima vjeru u RS kako bi smo mogli krenuti u bolju budućnosti“, kazao je Vidić.

Andrijana Banović, kandidatkinja PDP-a za NS RS je poručila da će sadašnji režim 7. oktobra biti pobijeđen olovkama.

"Mirno i dostojanstveno, sa željom za promjenama i pogledom u budućnost i obnovljenu Srpsku, 7. oktobra ćemo olovkama pobijediti ovaj režim", rekla je Banović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Saveza za pobjedu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel