Kultura     | 13.09.2018. 15:07 |

Goražde dio 4. internacionalnog Viva film festivala

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 13. septembra (FENA) - Goražde je jedan od dvanaest gradova u Bosni i Hercegivini u kojem se održava 4. internacionalni Viva film festival.

Kako je Feni kazala Mensura Sijerčić, rukovodilac kulturno-umjetničkog programa Centra za kulturu Goražde, filmske projekcije u gradu na Drini koji je dio festivala drugi put, počele su sinoć.

- Po uzoru na ostale gradove i u Goraždu će u periodu do 16. septembra svakodnevno biti prikazano po deset kratkometražnih filmova iz oblasti ekologije, turizma, religije i mladih. Projekcije počinju u 19 sati a ulaz je besplatan - kazala je Sijerčić.

 Dodala je da su među filmovima koji će biti prikazani i onaj čiji su autori mladi iz OŠ Ustikolina.

- Oni svojim filmom poručuju "Ja želim promjene" i u kategoriji omladinskog filma takmiče se za jednu od vrijednih nagrada. Inače, mladi  iz ovog dijela BPK Goražde i prošle godine u okviru Viva film festivala ostvarili su uspjeh osvajanjem nagrade za najbolju fotografiju u filmu - podsjetila je Sijerčić.

Centralna manifestacija 4. Viva film festivala bit će održana u subotu u Sarajevu kada će u skladu sa odlukom stručnog žirija, biti upriličena i dodjela nagrada za tri najbolja filma iz svake kategorije kao i Grand prix festivala. Već od oktobra kreće i 5. sezona Viva škola filma koja će trajati do juna naredne godine, a planirano je 20 radionica u gradovima širom BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Danas otvaranje Sarajevo Destination Festivala

Sutra otvaranje Sarajevo Destination Festivala

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel