Kultura     | 13.09.2018. 15:07 |

Goražde dio 4. internacionalnog Viva film festivala

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 13. septembra (FENA) - Goražde je jedan od dvanaest gradova u Bosni i Hercegivini u kojem se održava 4. internacionalni Viva film festival.

Kako je Feni kazala Mensura Sijerčić, rukovodilac kulturno-umjetničkog programa Centra za kulturu Goražde, filmske projekcije u gradu na Drini koji je dio festivala drugi put, počele su sinoć.

- Po uzoru na ostale gradove i u Goraždu će u periodu do 16. septembra svakodnevno biti prikazano po deset kratkometražnih filmova iz oblasti ekologije, turizma, religije i mladih. Projekcije počinju u 19 sati a ulaz je besplatan - kazala je Sijerčić.

 Dodala je da su među filmovima koji će biti prikazani i onaj čiji su autori mladi iz OŠ Ustikolina.

- Oni svojim filmom poručuju "Ja želim promjene" i u kategoriji omladinskog filma takmiče se za jednu od vrijednih nagrada. Inače, mladi  iz ovog dijela BPK Goražde i prošle godine u okviru Viva film festivala ostvarili su uspjeh osvajanjem nagrade za najbolju fotografiju u filmu - podsjetila je Sijerčić.

Centralna manifestacija 4. Viva film festivala bit će održana u subotu u Sarajevu kada će u skladu sa odlukom stručnog žirija, biti upriličena i dodjela nagrada za tri najbolja filma iz svake kategorije kao i Grand prix festivala. Već od oktobra kreće i 5. sezona Viva škola filma koja će trajati do juna naredne godine, a planirano je 20 radionica u gradovima širom BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

Svjetska premijera filma 'Hako' reditelja Josipa Pejakovića na međunarodnom festivalu u Beogradu

Vrijedna oprema za Civilnu zaštitu Grada Goražda i Općine Foča u FBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo