Regija     | 27.08.2018. 13:35 |

Radnici brodogradilišta prosvjedovali u Zagrebu

FENA Agencije

ZAGREB, 27. kolovoza (FENA) - Nakon sastanka u sjedištu Vlade Republike Hrvatske predstavnici Štrajkaškog odbora brodogradilišta Uljanik i 3. maj izjavili su kako su dijelom zadovoljni jer bi do kraja tjedna mogle biti osigurane dvije plaće, a najavili su kako će prekinuti štrajk nakon što prime plaću za srpanj.

- Jedna bi bila osigurana, a druga isplaćena, razgovara se s više banaka. Nakon isplate plaće za srpanj, štrajk prestaje - izjavio je nakon sastanka u Vladi sindikalac Đino Šverko, javila je Hina.

Više od sat vremena trajao je sastanak predstavnika Štrajkaškog odbora s premijerom Andrejem Plenkovićem i resornim ministrima kako bi se našao model za opstanak brodogradilišta 3. maj i Uljanik.

Uljanik Grupa ranije je poručivala da im treba oko 100 milijuna eura za sljedeća četiri mjeseca za gradnju brodova, hladni pogon i isplatu plaća. Tada se ne bi aktivirala državna jamstva u iznosu od 250 milijuna eura.

Oko tisuću nezadovoljnih radnika dva hrvatska brodogradilišta stiglo je u ponedjeljak ujutro u Zagreb na prosvjed pred Banskim dvorima.

Radnici su uzvikivali "Uprava, odlazi", "Ne damo Uljanik" te nosili transparente s porukama "Ne želimo u Irsku", "Uskoče uskoči".

Uprava Uljanik grupe ranije danas opovrgnula je informaciju da se u pulski Uljanik, dok su radnici u općem štrajku, dovode zamjenski radnici za dovršetak izgradnje kruzera koji se gradi u Uljaniku za stranog brodovlasnika.

U dijelu završnog opremanja polarnog kruzera rade strani montažeri koji su u Puli već više od pola godine i rade neovisno o Uljaniku za brodovlasnika, navodi se u priopćenju Uprave Uljanik Grupe.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Novih dvjestotinjak otkaza u pulskom Uljanik Brodogradilištu

Više od 170 radnika Uljanik Brodogradilišta dobilo otkaze

Šestorica iz afere Uljanik izlaze na slobodu, radnicima se dijele otkazi

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu