Stranačke aktivnosti     | 22.07.2018. 13:13 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Kandidat za člana Predsjedništva BiH, Senad Šepić, boravio je u Lukavcu gdje je održana javna tribina na kojoj je prisustvovao veliki broj građana, koji su u direktnom razgovoru mogli dobiti odgovore i upoznati se sa vizijom i programom predsjedničkog kandidata i nove politike Nezavisnog bloka na čijem se čelu nalazi. 

 Na tribini u Lukavcu je razgovarano o aktuelnim problemima u Tuzlanskom kantonu, a koji se odnose na visoku stopu nezaposlenosti, odlazak mladih, ekološke probleme i mogućnost zaustavljanja aktuelnog trenda slabljenja države i nazadovanja u svim oblastima. Pored toga, razgovarano je o inicijativi o ravnomjernom regionalnim razvojom i ulaganjima na prostoru cijele BiH, osiguravanju poštenih izbora i elektronskog glasanja, povećanju akciza na gorivo, te omogućavanju sistemskog rješenja zagarantirane cijene i sigurnog otkupa što su ideje i rješenja koja je predsjednik Šepić zagovarao u Parlamentu BiH i koja su dio Platforme Nezavisnog bloka.

 

“ Želimo izgraditi poštenu državu za sve, a ne samo za stranačke poslušnike i odabrane, u kojoj će se vlast istinski baviti rješavanjem nezaposlenosti i pravne sigurnosti, što će zadržati naše mlade ovdje. Zato nam, suprotno od imbecilnih poruka kandidata vladajućih stranaka, umjesto kontinuiteta, kojim se oni diče i zagovaraju ga, treba diskontinuitet, promjena i prekid ove loše vladavine, zloupotrebe institucija u privatne i stranačke svrhe i izgradnja nove politike, koja ima rješenja i partnere u EU i cijelom svijetu. Ovo je novo vrijeme, cijeli se svijet mijenja, moramo se mijenjati i mi, ako želimo napredovati. I desnica i ljevica u BiH imali su šanse, prokockale su ih i pokazali su da nemaju rješenja za stvarne probleme ljudi. Rješenja za našu zemlju su u politici širokog centra, ni lijevo, ni desno, nego sredinom i naprijed, u pravcu da pokrenemo i izgradimo poštenu državu u kojoj neće biti povlaštenih porodica i općina i u kojoj će porodilja, policajac, učitelj ili doktor imati jednaka prava i primanja i ovdje u Lukavcu, mome Cazinu, Jablanici, Goraždu, Odžaku, Zenici, Mostaru ili Sarajevu. To je poštena država koju za ovo vrijeme i budućost koja dolazi možemo i hoćemo izgraditi zajedno.”

 Posebnu pažnju prisutni su posvetili idejama koje je Šepić, kao poslanik u Parlamentu BiH aktivno zagovarao. To pokazuje, kako su istakli, kredibilitet i vjerodostojnost političara koji je pokazivao razumijevanje za stvarne teme koje su važne za ljude i njih je u Parlamentu nametao. 

  “Više od pet godina u Parlamentu BiH predlažem rješenje i donošenje Zakona o ravnomjernom regionalnom razvoju i ulaganjima u cijelu BiH, ali velike stranke i njihovi poslušnici u Parlamentu BiH nikada nisu htjele to podržati. To bi rješenje osiguralo puno veći razvoj svih krajeva BiH, ravnomjerno bi se ulagala zajednička sredstva i razvijao svaki pedalj BiH. Peticiju za poštene izbore potpisujemo i ovih dana širom BiH, građani nam daju podršku, a u Parlamentu BiH su predstavnici najvećih stranaka, među njima i kandidati za Predsjedništvo ove godine, glasali protiv toga da imamo elektronsko glasanje i poštene izbore, a puna im usta demokratije, Bosne i Hercegovine i njene budućnosti. Isti je slučaj bio kad su izglasali povećanje akciza, pa onda ignorišu inicijativu Nezavisnog bloka da se ograniče marže distibuterima nafte i da dio poskupljenja, umjesto na građanima bude na naftnim distributerima, jer oni i ostvaruju najveću dobit. To je pravo lice aktuelne vlasti i važno je da građani imaju pravu informaciju i istinu na osnovu koje će, siguran sam, većina našeg naroda glasati za promjene i novu politiku koja može i želi osigurati poštenu državu za sve, a ne samo za poslušne, poltrone i odabrane.” - izjavio je kandidat za člana Predsjedništva BiH Senad Šepić.

 I na kraju, govoreći o pravima radnika i zagađenosti u Lukavcu i Tuzlanskom kantonu, Šepić je poručio: “Imamo ideje i nove ljude koji znaju kako riješiti stvarne probleme koje naša zemlja i narod imaju i oni su na našim izbornim listama. Možemo izgraditi poštenu državu zajedno koja će osigurati radnicima prava i veće plate, a građanima Lukavca i TK zaštitu, pravo na čist zrak, zdrav život i zajednicu koja se ravnomjerno razvija i ide naprijed.

Vidim tu energiju za promjene svaki dan širom BiH, osjetim je danas ovdje u Lukavcu i cijelom Tuzlanskom kantonu i raduje me da ljudi odbacuju strah i da ih se drži u prošlosti, a okreću se novim politikama, rješenjima i budućnosti.”

  

Press služba Nezavisnog bloka

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu