Bosna i Hercegovina     | 30.06.2018. 15:54 |

Promocija Biltena "Duga Presshura 2017/2018." održana u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. juna (FENA) - U Sarajevu je danas upriličena promocija biltena "Duga Presshura 2017/2018.", koji ima cilj informirati javnost o napretku ovoga projekta, koji je u ovoj sezoni realiziran pod pokroviteljstvom Fondacije Schüler Helfen Leben.

Promotori Biltena bili su inicijator projekta Marijo Pejić, urednica i voditeljica projekta Ivana Krstanović i voditelj Udruge "Libertas" Pavao Zornija. 

- Ciljevi ovoga projekta bili su izravno informiranje i educiranje građana iz različitih oblasti te ostvarivanje otvorenog i civiliziranom dijaloga bez cenzure i diskriminacije bilo koga, motivirajući mlade na aktivizam u svojoj lokalnoj zajednici - istakao je Pejić.

Ivana Krstanović je kazala da u ovom izdanju biltena čitatelji mogu pronaći opis projekta, izvještaje o projektnim aktivnostima i rezultate projekta.

- Program devetnaest mozaičnih magazina uživo bio je bаzirаn nа rаzgovoru moderatora programa, odаbrаnih gostiju, javnih osoba, stručnjаkа u određenim oblаstimа i mlаdih, s ciljem analize suvremenih događanja u društvu koje ih okružuje. Teme rаzgovorа doticale su se suvremenog društvа, odnosno kulture, sporta, umjetnosti, znanosti, obrazovanja, ekologije, turizma i socijalne politike - kazala je Krstanović.

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sadiković: Za poštivanje temeljnih ljudskih prava neophodno urediti državu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel