Bosna i Hercegovina     | 26.04.2018. 15:42 |

Džaferović razgovarao s delegacijom Države Palestine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. aprila (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović susreo se s delegacijom Države Palestine u kojoj su bile pomoćnica ministra vanjskih poslova i iseljenika Države Palestine za evropske poslove, ambasadorica Amal Jadou, kao i šefica Odsjeka za Balkan Leen Mufeed Shami. Sastanku je prisustvovao i ambasador Države Palestine Rezeq Namoora, saopćeno je iz Sektora Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću.

Tokom sastanka je konstatirano da Bosna i Hercegovina i Država Palestina imaju dobre i prijateljske odnose koje u narednom periodu treba dodatno jačati i razvijati. Također je ocjenjeno da su parlamentarni odnosi dviju zemalja na visokom nivou, ali i da postoji još prostora za unapređenje kako na nivou grupa prijateljstva tako i na nivou rukovodstava parlamenata.

Tokom susreta, pomoćnica ministra vanjskih poslova i iseljenika Države Palestine za evropske poslove, ambasadorica Amal Jadou, upoznala je zamjenika predsjedavajućeg Šefika Džaferovića s političkom situacijom i trenutnim stanjem u Državi Palestini.

Džaferović je ponovio da Bosna i Hercegovina podržava rješenje postojanja dviju nezavisnih država, Izraela i Palestine, koje treba da žive u miru i prosperitetu u skladu s relevantnim rezolucijama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih Naroda kao osnovnom za postizanje trajnog rješenja krize na Bliskom Istoku. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Albares: Sve članice EU trebale bi koordinirano priznati palestinsku državnost

Sanchez se sastaje s kolegama iz EU u pokušaju pridobijanja podrške palestinskoj državi

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu