Ekonomija     | 05.03.2018. 12:58 |

U Privrednoj komori USK prezentacija grant programa USAID-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. marta (FENA) - Privredna komora Unsko-sanskog kantona (PK USK) u Bihaću će u utorak  biti domaćin info-sesije u okviru koje će biti predstavljen novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine". 

Riječ je o grant programu koji podržava mikro, mala i srednja preduzeća, a koja nisu starija od tri godina i imaju poslovnu vezu ili su dijelom u vlasništvu investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore. Projekti će biti podržani s iznosom  do 50.000 KM po zahtjevu, uz rok provedbe do 12 mjeseci. 

Ovim pozivom se žele osigurati sredstava za povećanje investicija iz dijaspore i stvaranje novih radnih mjesta kroz neposredna ulaganja, prenos znanja i uvođenje novih tehnologija u Bosni i Hercegovini. Javni poziv je otvoren od 26. februara do 30. marta ove godine.

Info-sesija je otvorena za potencijalne investitore, predstavnike bosanskohercegovačke dijaspore kao i predstavnike institucija, agencija i udruženja koji su zainteresovani za podršku i povezivanje bh. dijaspore, saopćeno je iz PKUSK. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Grad Mostar provodi Anketu za involviranje dijaspore u lokalni ekonomski razvoj

Rovčanin: Postoji snažna poveznica između organizacija civilnog društva i lokalnog razvoja (VIDEO)

Hrnjić: EKOBIS je svojevrsni brend grada na Uni

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu