Ekonomija     | 05.03.2018. 12:58 |

U Privrednoj komori USK prezentacija grant programa USAID-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. marta (FENA) - Privredna komora Unsko-sanskog kantona (PK USK) u Bihaću će u utorak  biti domaćin info-sesije u okviru koje će biti predstavljen novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine". 

Riječ je o grant programu koji podržava mikro, mala i srednja preduzeća, a koja nisu starija od tri godina i imaju poslovnu vezu ili su dijelom u vlasništvu investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore. Projekti će biti podržani s iznosom  do 50.000 KM po zahtjevu, uz rok provedbe do 12 mjeseci. 

Ovim pozivom se žele osigurati sredstava za povećanje investicija iz dijaspore i stvaranje novih radnih mjesta kroz neposredna ulaganja, prenos znanja i uvođenje novih tehnologija u Bosni i Hercegovini. Javni poziv je otvoren od 26. februara do 30. marta ove godine.

Info-sesija je otvorena za potencijalne investitore, predstavnike bosanskohercegovačke dijaspore kao i predstavnike institucija, agencija i udruženja koji su zainteresovani za podršku i povezivanje bh. dijaspore, saopćeno je iz PKUSK. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Hrnjić: EKOBIS je svojevrsni brend grada na Uni

Upriličen razgovor o potrebi zaštite od svih oblika nasilja za sve društvene skupine

Zelenski pohvalio ukrajinsku dijasporu, predložio uvođenje dvojnog državljanstva

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom