Sport     | 11.02.2018. 22:44 |

Džeko strijelac u pobjedi Rome nad Beneventom

FENA Haris Dedović

RIM, 11. februara (FENA) - Nogometaši Rome su u posljednjem susretu 24. kola italijanske Serije A večeras u Rimu pobijedili Benevento sa 5:2, a strijelac jednog pogotka bio je Edin Džeko.

Bh. reprezentativac je u 59. minuti zatresao mrežu posljednjeplasiranog tima italijanskog prvenstva i donio preokret svojoj ekipi, koja je bila u zaostatku od jednog gola od 7. minute kada je Guilherme doveo goste u vodstvo. 

Fazio je u 26. izjednačio, a Džeko u 59. minuti donio vodstvo Romi, nakon asistencije Cengiza Undera. Turski internacionalac odigrao je najbolji meč od dolaska u Romu, a nakon asistencije postigao je i dva pogotka. U 62. minuti je šutirao sa desetak metara po zemlji za vodstvo rimskog kluba od 3:1, a u 75. minuti nakon solo akcije s ivice šesnatesterca preciznim udarcem pogodio donji desni ugao.

Benevento je u 76. minuti golom Brignole samanjio na 4:2, a konačnih 5:2 postigao je Defrel u 90. minuti sa bijele tačke.

Roma nakon 24 kola zauzima 4. mjesto na tabeli s bodom zaostatka za trećeplasiranim Interom, a bodom više od gradskog rivala Lazia.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo