Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 11.02.2018. 11:39 |

Napetost između Izraela i Irana nakon što je u Siriji oboren izraelski 'lovac'

FENA Internet

TEL AVIV, 11. februara (FENA) – Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je danas da će se „njegova zemlja braniti od svakog napada“, a nakon što je pokrenuta najopsežnija ofanzivna operacija Izraela u Siriji posljednjih decenija.

Izrael tvrdi da napada iranske mete u Siriji, zbog toga što su evidentirali da iranski dronovi prelaze granicu. Tokom napada sirijska protivazdušna odbrana je oborila "lovac" tipa F-16, a pilot se uspio katapultirati. To je, kako se vjeruje, prvi put od 2006. godine da je Izrael izgubio vojni avion.

- Iran je narušio naš suverenitet. Njihov dron je ušao na našu teritoriju i smatramo odgovornim Iran i Siriju - rekao je Netanyahu.

Američki State Department je dao podršku Izraelu da se "brani od Irana“, dok je ruski predsjednik Vladimir Putin u telefonskom razgovoru poručio Netanyahuu da se sudrži od eskalacije. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Šef izraelske vojne obavještajne službe podnio ostavku zbog 7. oktobra

Netanyahu: Borit ću se protiv bilo kakvih američkih sankcija vojnim bataljonima

Ajatolah Khamenei zahvalio se iranskim oružanim snagama za napada na Izrael

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta