Bosna i Hercegovina     | 10.02.2018. 19:23 |

Suljagić: Borba protiv fašizma nije stvar deklaracije

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 10. veljače (FENA) - Građanski savez (GS) Mostar organizirao je u subotu večer javnu tribinu u povodu sjećanja na 14. veljače - Dana oslobođenja Mostara od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

Tim povodom, izaslanstvo Građanskoga saveza je u subotu posjetilo spomen obilježje na Musali i na Šehitlucima u Mostaru gdje su odali počast palim borcima.

Predsjednik Političkog savjeta GS Emir Suljagić kazao je tom prigodom kako su oni u Stranci mišljenja da borba protiv fašizma nije stvar deklaracije, nego nešto na čemu se mora raditi stalno i danas.

-Sedamdest i neku godinu od pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu i ideologije za koje vjerujemo da su poražene ponovno su počele da se šire ne samo kod nas nego i u Mađarskoj, Austriji…Mi imamo utoliko veću obvezu da se borimo protiv toga ovdje - kazao je Suljagić.

Povjerenica za GS za HN-e Hata Bebanić kazala je kako je ovo ujedno bila prilika da GS oda počast palim borcima koji su se borili za Mostar ali i da promovira građanska prava za koja se ova stranka aktivno zalaže.   

Podsjetila je da GS u Gradu Mostaru ima oko 1 500 svojih članova, od kojih većinu čine mladi, kao i da je glavni cilj Saveza omogućavanje građanima da ostvare svoja prava.

GS je ovom prilikom predstavio svoj program i ciljeve u kojima, uz ostalo, traže da SDA i HDZ odmah raspiše  izbore za Mostar, odnosno da se te stranke dogovore.  "Ako oni ne mogu, tražimo od visokoga predstavnika da nametne održavanje izbora u Mostar", stoji u programu Građanskoga Saveza.

Savez se zalaže također za jedinstveni i cjeloviti Mostar bez ikakvih podjela. Traže direktan izbor gradonaačelnika i dogradonačelnika Mostara, a izbor vijeća treba da bude iz jedne izborne jedinice.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Potres jačine 2,8 po Richteru na mostarskom području

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH Dragan Čović sastao se u Mostaru s predsjednikom Srbije

Vučić sletio u Mostar; nakon više od 30 godina uspostavljena direktna aviolinija s Beogradom

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!