Sport     | 10.02.2018. 11:24 |

Košarkašice BiH danas protiv Islanda

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 10. februara (FENA) - Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će igrati meč protiv selekcije Islanda u sklopu kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2019. godine.

Nakon dva odigrana kola te pobjede protiv Slovačke i poraza od Crne Gore, izabranice selektora Gorana Loje nalaze se na drugom mjestu kvalifikacione grupe A, dok je Island upisao dva poraza i zauzima posljednju poziciju na tabeli.

Lojo je upozorio da Island nije protivnik za potcijeniti, te da se ta selekcija u oba meča koja je izgubila ravnopravno nosila s protivnicima.

- Island je prve dvije utakmice izgubio, međutim u oba meča je bio u rezultatskom egalu 30 minuta. Atipična su ekipa zbog podjednake visine svih igračica, dosta šutiraju za tri poena, ali mislim da s ozbiljnim pristupom možemo ostvariti pobjedu – rekao je Lojo u izjavi za Fenu.

Nakon današnjeg meča s Islanđankama, košarkašice BiH u ponedjeljak će otputovati u Slovačku gdje će u srijedu, 14. februara igrati meč protiv domaće selekcije.  

U odnosu na prve dvije utakmice reprezentacija BiH je jača za usluge Amerikanke Lynette Kizer i oporavljene Tamare Kapor.

Utakmica BiH – Island će biti odigrana danas u 17 sati u sarajevskoj Skenderiji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo