Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 10.02.2018. 11:27 |

Još jedan Trumpov saradnik podnio ostavku zbog optužbi za nasilje u porodici

FENA Internet

WASHINGTON, 10. februara (FENA) - Još jedan Trumpov saradnik, ovaj put njegov pisac govora David Sorensen, podnio je ostavku zbog navoda o nasilju u porodici.

Sorensen negira optužbe svoje bivše supruge da je bio nasilan i emocionalno je zlostavljao dok su bili u braku, izvještava BBC.

Sorensenova bivša supruga Jessica Corbett za Washington Post je kazala da je on prešao automobilom preko njenog stopala, bacio je uz zid i ugasio cigaretu na njenoj ruci.

Sorensen je kao odgovor objavio saopćenje u kojem je rekao da on nije "nikad počinio nasilje bilo kakve vrste protiv bilo koje ženske osobe u cijelom mom životu", te tvrdi da je zapravo on bio izložen fizičkom nasilju i da razmišlja o pokretanju sudskog postupka, ali da podnosi ostavku jer ne želi "da se Bijela kuća mora nositi s ovim odvlačenjem pažnje".

Zvaničnici Bijele kuće su istakli da su o optužbama Sorensenove supruge saznali u četvrtak naveče.

Sorensenov odlazak s pozicije dogodio se samo nekoliko dana nakon što je još jedan Trumpov saradnik Rob Porter podnio ostavku zbog navoda o zlostavljanju koje su iznijele njegove dvije bivše supruge, koje i on negira.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bijela kuća optužila Elona Muska za ponavljanje 'gnusne antisemitske laži'

Bijela kuća s direktorima kompanija Google i Microsoft o opasnostima AI-a

Prva dama SAD-a Jill Biden prisustvovat će krunidbi britanskog kralja Charlesa

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana