Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 10.02.2018. 11:05 |

Kavgić: Utakmica s Radnikom najvažnija do kraja sezone

FENA

TUZLA, 10. februara (FENA) - Košarkaši tuzlanske OKK Slobode u okviru 19. kola prvenstva BiH večeras su gosti bijeljinskog Radnika.

Trener Tuzlaka Eldar Kavgić kaže da su svi igrači zdravi i spremni za utakmicu kojoj pridaje veliku važnost. 

- To je naša najvažnija utakmica u preostalom dijelu sezone. Pobjeda bi bila prekretnica u borbi za opstanak. Zato moramo biti maksimalno skoncentrirani da odigramo zaista onako kako možemo – izjavio je Kavgić Feni.

Ovaj mladi trener ekipu je preuzeo upravo nakon domaćeg poraza od Radnika u prvom dijelu sezone, odnosno nakon raskida saradnje s Velimirom Gašićem. Međutim, nakon toga uslijedilo je nekoliko poraza od kojih je navijačima posebno pao posljednji protiv Sparsa (84:87).

- Cijelu sezonu dobro odigramo jedno poluvrijeme, a drugo slabo. Ovoga puta bili smo ispod razine naših mogućnosti u prvom, a u završnici nam je nedostajalo koncentracije za preokret i pobjedu. Ta nam je utakmica mogla donijeti dosta na planu vraćanja samopouzdanja – smatra trener OKK Slobode.

Odnedavno su u ekipi dva Amerikanca, Tyron Harris i Joseph Taylor. Kavgić smatra da su dobro došli ekipi.

- Taylor je donio čvrstinu pod košem koja nam je nedostajala, posebno nakon defanzivnog skoka. Harris je alternativa Marku Rikalu. Mislim da su do sada unijeli dosta samopouzdnja u ekipu – zaključio je Kavgić.

Utakmica Radnik – OKK Sloboda igra se od 19 sati.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Košarka - Devine Eke napustio Slobodu

Košarkaši Slobode žele pobjedu protiv Mladosti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta