Servisne informacije     | 10.02.2018. 09:17 |

U BiH jutros oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. februara (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -7 stupnjeva, Livno -4, Gradačac, Ivan-sedlo, Srebrenica i Tuzla -3, Bugojno i Sarajevo -2, Banja Luka, Sanski Most, Široki Brijeg i Zvornik -1,
Brčko 0, Grude 1, Trebinje 5,Mostar i Neum 6 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 938 milibara, za 4 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Sredinom dana slab snijeg se očekuje prvo u Krajini. U drugoj polovini dana slab snijeg ili susnježica se prognoziraju se za veći dio Bosne. U nizinama ispočetka je moguća i slaba kiša.

Na sjeveru Hercegovine krajem dana je moguć slab snijeg. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjerena bura sa jakim udarima brzine 40 do 65 km/h. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 8 do 12 stupnjeva.

U Sarajevu danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana se očekuje slaba kiša koja će tokom noći preći u slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom