Ekonomija     | 09.02.2018. 17:07 |

U Omanu predstavljeni bh. privredni potencijali

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. februara (FENA) - Na poziv Mohsina Mohameda Al-Shaikha, gradonačelnika Muscata, glavnog grada Omana, delegacija Grada Sarajeva predvođena gradonačelnikom Abdulahom Skakom boravila je u službenoj trodnevnoj posjeti glavnom gradu Sultanata Oman.

Delegaciju su, pored predstavnika Grada Sarajeva, činili  predstavnici bosanskohercegovačkih privrednih subjekata koji su tokom ove posjete imali priliku predstaviti potencijale Bosne i Hercegovine u oblasti turizma, prehrambene i drvne industrije te građevinarstva i bankarstva.

- Ovom posjetom Grad Sarajevo je otvorio vrata privrednicima za saradnju sa Omanom gdje postoji veliki interes za BiH. Domaćini su pokazali zanimanje za projekte u različitim oblastima, a o tome najbolje svjedoči i sastanak sa Abdul Salamom Al-Mushidijem, izvršnim predsjednikom Državnog fonda za rezerve i predsjednika Agencije za ulaganja i razvoj - kazao je Skaka.

U narednom periodu očekuje se uzvratna posjeta kako bi predstavljeni prirodni resursi i razvojne mogućnosti u oblasti energije, poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma bili realizirani kroz konkretne projekte, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Omanski ministar u Zagrebu: Neće biti stabilnosti na Crvenom moru bez mira u Gazi

Konaković primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Sultanata Oman za BiH

Predloženo određivanje mjera zabrane Abdulahu Skaki

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!