Bosna i Hercegovina     | 09.02.2018. 12:41 |

Mašić: Sarajevo ne smije ostati bez snabdijevanja gasom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. februara (FENA) - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bodsne i Hercegovine i predsjednik Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine u Sarajevu Damir Mašić traži da vlada FBiH i KS  da daju garancije javnosti da građani Sarajeva neće ostati bez gasa ni po koju cijenu i ni pod kakvim uslovima, saopćeno je iz SDP-a BiH. 

U protivnom, kako se navodi, on će zatražiti održavanje vanrednih sjednica Parlamenta FBiH i Skupštine Kantona Sarajevo kako bi se putem ovih organa javne vlasti zajednički došlo do rješenja.

- Prijetnje kako će Sarajevo ostati bez gasa, kojima svjedočimo posljednjih dana, potpuno su neprihvatljive. Odgovornost federalne i kantonalne vlasti je osiguranje sigurnog snabdijevanja glavnog grada BiH gasom i tražim od premijera Fadila Novalića i Elmedina Konakovića da javno kažu šta poduzimaju i šta planiraju poduzeti kako Sarajevo ne bi ostalo bez gasa. Ove dvije vlade ne smiju dozvoliti da se zbog neriješenih odnosa gasnih kompanija iz dva entiteta, stotine hiljada građana Sarajeva zastrašuju prijetnjama kako će im neko zavrnuti gas, a kako je to rađeno u periodu rata, kao specijalnog metoda terora kojem su bili izloženi građani Sarajeva - Mašićeve su riječi.

Političko-interesni sukobi između resornih ministarstava i uprava gasnih kompanija ne smiju biti razlog da se glavni grad BiH suoči s mogućnošću prestanka snabdijevanja gasom, ističe također Mašić.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Mašić pitao Željku Cvijanović čije tačno nemire će izazvati usvajanje Rezolucije o Srebrenici?

Mašić: Od novog plinskog preduzeća, kao i odlaska stranih sudija iz Ustavnog suda nema ništa

Mašić: Niti je prodan Ustavni sud niti je išta izdato

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana