Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 09.02.2018. 13:05 |

Ministar Kurić primio evropsku karate prvakinju Mirnesu Bektaš

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. februara (FENA) - Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić primio je danas Mirnesu Bektaš koja je nedavno osvojila naslov prvakinje Evrope u karateu u konkurenciji do 21 godine i selektora Karate reprezentacije Bosne i Hercegovine Suada Ćupinu. 

Bektaš je kao članica Karate kluba "Bosna", na 45. evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U-21 takmičare u ruskom Sočiju osvojila najsjajnije odličje u borbama u kategoriji +68 kilograma. Na putu do zlatne medalje pobijedila je predstavnice Finske, Austrije i Izraela.

- I ovoga puta moram izraziti naš beskrajni ponos zbog uspjeha mladih sportista Bosne i Hercegovine. Ministarstvo kulture i sporta KS će Mirnesi dodijeliti novčanu nagradu za uspjeh i vrhunski rezultat - naglasio je Kurić.

Istakao je i kako će resorno ministarstvo koje predvodi nastaviti pružati podršku najboljim sportskim ambasadorima, te paralelno pomagati i raditi na poboljšanju infrastrukture kako bi se osigurali što bolji uslovi za njihove pripreme.

Ovo je prva evropska medalja za Bosnu i Hercegovinu u karateu od kako je karate uvršten u olimpijske sportove za OI u Tokiju 2020. godine, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bh. karatašice osvojile treće mjesto na Prvenstvu Evrope u tradicionalnom karateu

Karate - Edna Bašagić srebrena na Svjetskom kupu u Poreču

U Goraždu sutra drugi Specijal KUP u karateu, učešće prijavilo više od 540 takmičara

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana