Sport     | 09.02.2018. 09:55 |

Spahić uputio čestitku organizatorima ZOI 2018.

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. februara (FENA) -Direktor  Festivala Sarajevska zima Ibrahim Spahić uputio je sa olimpijske planine Jahorina čestitku organizatorima ZOI 2018. i želju da u duhu Olimpijskih igara "Citius, Altius, Fortius" sportisti iz Bosne i Hercegovine i svijeta afirmišu mir i slobodu svojim  dostignućima i da zajedno  pokažu  "drugo  lice svijeta, bolje  od onoga u kojem živimo".

Spahić je tokom susreta sa ambasadorom Južne Koreje u BiH  Park Won-supom izrazio zahvalnost za višegodišnje učešće umjetnika iz njegove zemlje i za organizaciju izložbe o istoriji olimpijskog pokreta u Južnoj Koreji i gradu  Pyeongchangu, domaćinu ZOI 2018. koja će biti otvorena do 25. februara u holu Narodnog pozorišta Sarajevo.

Ambasador Park Won-sup je uručio direktoru Festivala olimpijski šal ZOI 2018. i poziv Fondacije Koreje da učestvuje u programu jačanja kulturnih veza između Koreje i globalne zajednice, izrazivši tako  priznanje Festivalu Sarajevska zima za stvaralaštvo na promociji kulturnih i civilizacijskih vrijednosti.

Spahić je naglasio značaj kulturne diplomacije i interes za  investicije i partnerstvo u izgradnji Concert Hall-a Sarajevo, kulturne infrastrukture i unapređenja veza umjetnika istakavši primjer saradnje sa internacionalnom umjetničkom zajednicom Devet zmajevih glava sa kojom Sarajevska zima gradi mostove među ljudima  i kulturama.

Spahić je najavio i organizovanje izložbe posvećene Paraolimpijskim olimpijskim  igrama koje se organizuju u martu, saopćeno je iz Direkcije Festivala Sarajevska zima.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U ponedjeljak u BKC-u u Sarajevu koncert za klavir i flautu

U Umjetničkoj galeriji izložba digitalnog slikarstva Kemala Hromića

Otvorena izložba art fotografije 'Fasade i interijeri gradova svijeta'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom