Kultura     | 09.02.2018. 09:03 |

Ambasadorica Bugarske u BiH pohvalila Festival 'Sarajevsku zimu'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. februara (FENA) - Ambasadorica Republike Bugarske u BiH Avgustina Cvetkova-Karabaševa zahvalila je direktoru Festivala "Sarajevska zima" Ibri Spahiću i njegovim saradnicima na odličnoj organizaciji svečanog otvaranja tog 34. međunarodnog festivala.

Pohvalila je i saradnju prilikom učešća Republike Bugarske u svojstvu počasnog gosta ovogodišnjeg izdanja Festivala, kao izraz postoječih prijateljskih odnosa i obostrane želje za dodatni razvoj kulturne saradnje.

- Uvjerena sam da je svojim repertoarom koncert Bugarskog gardijskog orkestra "Susret kultura - Od brassa do jazza“ kao dio programa otvaranja “Sarajevske zime“ znatno doprinio motu Festivala - "Drugo lice svijeta", te pružio priliku publici u Bosni i Hercegovini da se upozna ne samo s bugarskim kompozitorima, nego i s interpretacijama svjetskih autora. Meni je bila velika čast primiti uime Republike Bugarske nagradu SLOBODA, dodjeljena za doprinos humanizmu, borbi za ljudska prava i slobodu u Bosni i Hercegovini, Evropi i svijetu - stoji u pismu bugarske ambasadorice upućeno Spahiću. 

Još jednom je naglasila odlučnost Republike Bugarske da nastavi svoju podršku evropskim i evroatlantskim integracijama prijateljske Bosne i Hercegovine.

- Uz spremnost za buduću saradnju, dozvolite mi da završim sa sloganom Bugarskog predsjedavanja Vijećom Evropske unije "Zajedno smo jači" - poručila je na kraju bugarska ambasadorica. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Otvoren Festival 'Sarajevska zima' - Kreativno, Alternativno, Fantastično

Održan program posvećen ukrajinskoj književnosti i solidarnosti s Ukrajinom

U galeriji Preporod sutra izložba 'Fermen' Selvera Kardovića

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!