Bosna i Hercegovina     | 08.02.2018. 17:20 |

Cvijanović prisustvovala 66. Nacionalnom molitvenom doručku

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 8.februara (FENA) - Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je 66. Nacionalnom molitvenom doručku, čiji je domaćin bio predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump.

Kako se navodi u saopćenju iz Vlade RS-a, molitvenom doručku prisustvovalo je više hiljada zvanica iz svijeta politike, društva i ekonomije iz preko stotinu zemalja, za koje Organizacioni odbor, koji čine predstavnici Kongresa, ocijene da su ostvarili značajne društene rezultate u svojim zemljama.

Kako je saopćeno, Cvijanović je istakla da je Nacionalni molitveni doručak „dobra prilika da se u neposrednom kontaktu sa predstavnicima američkih institucija, kao i učesnicima iz drugih zemalja razmijene iskustva i mišljenja o aktuelnim temama, ali i istakne položaj i značaj RS-a u regionalnim okvirima“.

Naglasila je i da je posjeta Vašingtonu „dobra prilika za susrete sa uticajnim ličnostima u SAD, predstavnicima američkog Kongresa, finansijskih institucija, ali i sa predstavnicima srpske dijaspore u SAD“.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'