Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 08.02.2018. 15:21 |

Više od 100 Asssadovih vojnika poginulo u noćašnjem američkom bombardiranju

FENA Internet

WASHINGTON/BEJRUT, 8. februara (FENA) – Više od 100 boraca, pripadnika snaga naklonjenih sirijskom predsjedniku Bashar al-Assadu poginulo je tokom noći kada su američka vojna koalicija i lokalne snage odbile njihov napad u istočnoj Siriji, rekao je američki zvaničnik, prenosi Reuters.

Veliki broj poginulih potvrđuje da se radilo o opsežnom napadu u kojem je učestvovalo više od 500 vojnika, artiljerija, tenkovi i raketni sistemi.

Američki zvaničnik je govorio za Reuters pod uvjetom anonimnosti.

Zvanični sirijski izvori su objavili da je američka koalicija bombardirala vladine snage istočno od Eufrata, te da ima desetine poginulih i ranjenih. Nije bilo poginulih niti ranjenih američkih vojnika, naveo je izvor Reutersa.

-Vjerujemo da su prorežimske snage htjele preuzeti kontrolu nad teritorijem koji je oslobođen od terorističke organizacije ISIL, a gdje je smješteno nalazište nafte koje je bilo glavni izvor finansiranja terorista - rekao je američki zvaničnik.  

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Najviši sirijski vojni zvaničnik na suđenju u Švedskoj pod optužbama za ratne zločine

Iran najavljuje odlučan odgovor nakon izraelskog napada na konzulat u Damasku

Šest mrtvih u izraelskom napadu na iranski konzulat u Damasku

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta